torsdag 16 oktober 2014

Hemma igen


Hemma från Korea igen och jag slås av hur vackert Sverige är i höstskrud. Det är på två sätt det här med att vara hemma igen, väldigt skönt men också tråkigt. 

Under resan har jag börjat läsa en bok som heter "Min mormor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman, och just nu är det jul i boken. Jag läste ett kapitel innan jag klev upp och det lämnade mig med en julkänsla som satt i hela förmiddagen. Jag tog en lång frukost och bara myste med den känslan, åh vad jag älskar julen.

Sedan satte jag igång med att baka bröd, frukostarna är definitivt något jag inte kommer sakna från Korea, haha. Jag ska försöka komma ikapp här på bloggen också, lägga upp alla bilder som jag har tagit nu under resan och innan, det kommer nog ta lite tid men jag jobbar på det!


Morotsbröd (originalreceptet här, min modifierade version nedan)

Ingredienser
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk smör, rumsvarmt
1 tsk salt
1 msk flytande honung
2 dl morötter, finrivna
1 dl russin
1 dl solrosfrön
ca 210 g vetemjöl
ca 150 g lantbrödsmjöl
1 ägg

Värm vattnet till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och slå över vattnet, rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter, russin, solrosfrön (spara lite till dekoration) och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, jag tillsatte även mer mjöl eftersom jag tyckte att degen var alldeles för lös. Jäs 30 min under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra delar, rulla lätt ut varje del till en längd på ca 30-40 cm. Fläta till en fyrfläta och flytta över till en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 225 grader, grädda ca 20 min. Låt svalna på galler under bakduk. Ät och njut!


Totalt idag: 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar